OBITELJ

P. Stjepan Ivan Horvat: Ako iste ruke koje te grle tuku i povrjeđuju, to nije ljubav!

“Kao svećenik više puta sam naišao na situaciju u kojoj netko trpi nasilje u obitelji i iako se muči, ne poduzima ništa jer je već nekako naučila/naučio živjeti s time. Nisam nikad bio u koži takvih osoba, niti doživio takvu situaciju u svojoj obitelji, ali teško mi je shvatiti da netko nauči živjeti s tim i da ne poduzima ništa i još tu patnju ima snage nazvati ljubavlju. Zapamtite da to nije ljubav”, piše p. Stjepan Ivan Horvat, svećenik i redovnik Družbe Misionara Krvi Kristove na društvenim mrežama. Njegovu fb objavu prenosimo u cijelosti.

Kao svećenik više puta sam naišao na situaciju u kojoj netko trpi nasilje u obitelji i iako se muči, ne poduzima ništa jer je već nekako naučila/naučio živjeti s time. Nisam nikad bio u koži takvih osoba, niti doživio takvu situaciju u svojoj obitelji, ali teško mi je shvatiti da netko nauči živjeti s tim i da ne poduzima ništa i još tu patnju ima snage nazvati ljubavlju…Zapamtite da to nije ljubav…Ako iste ruke koje te grle tuku i povrjeđuju, to nije ljubav.

Ako osoba koja kaže da te voli, je ista koja te uništava, ponižava tvoje samopouzdanje govoreći ti da ne vrijediš ništa, to nije ljubav. Ako ti osoba koju voliš baca mane u lice i zanemaruje sve tvoje kvalitete koje vrijede daleko više od tvojih mana, to nije ljubav. Ako ti osoba koju voliš, stalno nanosi bol, to nije ljubav.

Ako te osoba koju voliš bolesno kontrolira, to nije ljubav. Ako se uz osobu koju voliš bojiš biti ono što jesi, to nije ljubav. Ako s osobom koju voliš više plačeš nego se smiješ, to nije ljubav. To se zove zlostavljanje i mučenje, a ne ljubav. Ako proživljavaš ovakve stvari ili ih proživljava tebi bliska osoba, nemoj šutjeti…

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button