BIJAKOVIĆIMEĐUGORJEVJERA I DUHOVNOST

Posljednje svakodnevno ukazanje vidjelici Ivanki i njezina posebna molba Gospi

7. svibnja 1985.godine vidjelica Ivanka Ivanković-Elez imala je svoj posljednji svakodnevni susret sa Djevicom Marijom. Navečer,nakon molitve,imala je ukazanje,nakon toga fra Slavku Barbariću predala je komadić papira na kojem je napisala:

“Kao i svaki dan,Gospa dolazi,pozdravlja me s “Hvaljen Isus!” a ja joj odzdravljam s “Vazda Isus i Marija!” Nikad ljepšu Blaženu Djevicu Mariju nisam vidjela nego večeras. Bila je toliko nježna i lijepa! Danas je imala najljepšu haljinu koju sam vidjela u životu. Ta haljina joj je svjetlucala na srebro i zlato. Takav joj je bio veo i kruna. S njom su bila dva anđela. Imali su jednaku odjeću kao Gospa. Gospa je bila toliko lijepa kao i anđeli, da ja to ne znam izreći riječima. To samo treba doživjeti.

Gospa me pitala što bih željela. A ja sam zamolila da vidim svoju zemaljsku majku. Gospa se nasmijala i potvrdno kimnula. Tada se odjednom moja mama stvorila. Bila je nasmijana. Gospa mi je rekla da ustanem. Ja sam ustala. Mama me zagrlila,poljubila i rekla:”Sine,tako sam ponosna na tebe!” Mama me poljubila i nestala. ( u rujnu 2000. godine u susretu sa hodočasnicima Ivanka je ovako opisala svoju majku koja je preminula u dobi od samo 39 godina nakon teške bolesti,svega dva mjeseca prije početka međugorskih zbivanja, u ponovnom susretu: “Ja sam svoju majku vidjela ovako kako sad vidim vas pred sobom. Pet puta imala sam je sreću vidjeti. Tomu treba dodati i ovo:kad je umrla,bila je vrlo bolesna,imala je samo 39 godina a bila je iscrpljena,mršava i blijeda. Čovjek izgleda sasvim drukčije kad je teško bolestan. Kad sam je vidjela,ona je zračila nekim blaženstvom-izgledala je tako lijepo da uopće nema riječi kojima bi se to opisalo.”)

Nakon toga Blažena Djevica Marija mi je rekla ovo:” Drago moje dijete,danas je naš posljednji sastanak. Ne budi žalosna,jer ću ti dolaziti na svaku godišnjicu,osim ove. Dijete moje nemoj pomisliti da si nešto pogriješila,te ti zbog tog neću više dolaziti. Ne,nisi! Planove koje smo imali moj Sin i ja,ti si prihvatila svim srcem i izvršila. Budi sretna,jer ja sam tvoja Majka koja je ljubi svim srcem. Ivanka hvala ti što si se odazvala pozivu moga Sina i bila ustrajna i vazda uz njega i ostala dokle je on od tebe tražio. Dijete, reci prijateljima da smo moj Sin i ja uvijek uz njih kad nas traže i zovu. Ovo što sam ti govorila ovih godina i o tajnama,još nećeš nikome reći dok ti ja ne kažem. Ivanka,milosti koje si dobila ti i tvoja braća,nije dobio nitko na Zemlji do sada!”

Nakon tih riječi Gospu sam zamolila mogu li je poljubiti? Ona je samo kimnula glavom. Poljubila sam je. Zamolila sam je za blagoslov. Blagoslovila me,nasmijala se i rekla:”Pođi u miru Božjem!”

Polako je odlazila,s njom su otišla i dva anđela. Blažena Djevica Marija bila je vrlo vesela. Ostala mi je jedan sat.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er