VJERA I DUHOVNOST

70. čudesno ozdravljenje u Lurdu – čudo po zagovoru Gospe Lurdske

Bill Whitaker intervjuirao je s. Bernadette Moriau, koja se prisjeća kakav je bio osjećaj kad je doživjela ono što je prepoznato kao istinsko čudo po zagovoru Gospe Lurdske.

Novinar Bill Whitaker posjetio je svetište Gospe Lurdske u Francuskoj. Snimka nudi nadahnjujuće poglede na ovo hodočasničko mjesto, kao i intervjue s vjernim posjetiteljima koji traže izlječenje, pa čak i s jednom časnom sestrom čiji se iznenadni oporavak nakon posjeta Lourdesu smatra čudesnim. Unatoč maloj veličini grada Lourdesa, on svake godine privlači više od tri milijuna turista i hodočasnika koji žele posjetiti svetište. Ljudi su masovno dolazili na mjesto od 1858. godine, kada je sveta Bernardica svjedočila i komunicirala s Blaženom Majkom u nizu ukazanja.

Blažena Djevica Marija jednostavno se pojavila i nasmiješila se 14-godišnjoj svetoj Bernadeti, ali kako su se ukazanja nastavila, mlada djevojkaa počela je komunicirati s Gospom. Ukazanje Blažene Majke uputilo je svetu Bernadetu da je nastavi posjećivati na mjestu svetišta, koje je u to vrijeme služilo kao prostor za držanje stoke. Jednom, na pitanje je li joj Blažena Majka što rekla, sveta Bernardica je odgovorila: “Da, tu i tamo bi rekla: ‘Pokora, pokora, pokora, moli za grešnike’.”

Ova će ukazanja konačno doći do vrhunca 25. ožujka 1858., na blagdan Blagovijesti. Gospa je svetoj Bernadeti rekla: “Ja sam Bezgrješno Začeće”, otkrivajući se kao Kristova majka. Ova fraza, koju neobrazovana sveta Bernardica nikada prije nije čula, zapalila je plamen vjere među vjernicima i učinkovito pokrenula svetište Bezgrješnog začeća. Kad su se hodočasnici počeli skupljati na mjesto, nije trebalo dugo da se pojave izvještaji o čudesnim iscjeljenjima.

Whitaker je razgovarao s timom liječnika koji ispituju svaki slučaj prema različitim kriterijima, kako bi dokazali da se dogodilo čudo. Ogromna veličina svake mape predmeta dokaz je koliko duboko proučavaju svoje slučajeve prije nego što donesu svoje zaključke. Whitaker je čak imao priliku intervjuirati sestru Bernadette Moriau, 83-godišnju časnu sestru koja je priznata kao primateljica 70. čuda za koje se kaže da se dogodilo u svetištu Lourdes. S. Moriau je objasnila da je imala “mračnu dijagnozu” potpune paralize koja je potpuno izliječena unutar tri dana od posjeta svetištu, piše Aleteia.org

S. Moriau je objasnila da je dok je bila u svetištu čula glas u svojoj glavi: “Stvarno sam imala taj osjećaj da Gospodin hoda s nama. I čula sam ga kako mi govori ove riječi: ‘Vidim tvoju patnju i patnju tvoje bolesne braće i sestara. Samo mi daj sve.’” Rekla je da je, kada se vratila kući, tri dana osjećala iscrpljujuće bolove dok odjednom nije osjetila snagu da ode do kapelice na molitvu. Dok je bila u molitvi, počela je osjećati veliku vrućinu u sebi i odjednom je osjetila potrebu da skine proteze za stopala i leđa, koje je prije trebala hodati. Odjednom joj se stopalo ispravilo i leđa je više nisu boljela.

Kako bi potvrdila čudo, s. Moriau se podvrgnula nizu testiranja, fizičkih i mentalnih, ali nikakvo znanstveno ili medicinsko objašnjenje njezina iznenadnog oporavka nikada nije pronađeno. Njezin je slučaj na kraju prepoznat kao 70. slučaj čudesnog ozdravljenja koje se dogodilo u svetištu Gospe Lurdske. U izvještaju od 60 minuta ima više toga nego što bi bilo moguće pokriti ovdje, a izrazi lica s. Moriau dok objašnjava svoje čudo zaista je nešto posebno.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er