CRKVASVECIVJERA I DUHOVNOST

5 svetaca zaštitnika koji mogu biti potpora starijim osobama tijekom ove pandemije

Ova godina bila je posebno teška za starije osobe. Među starijim osobama bilo je mnogo smrtnih slučajeva od bolesti Covid-19, a usamljenost od samoizolacije i zatvaranja te socijalnog distanciranja ostavila je ionako ugrožene starije članove našeg društva u potrebi za podrškom i molitvom, donosi Aleteia.

Kada se molimo za voljene starije članove naše obitelji i zajednice, obratimo se ovim moćnim zagovornicima za mir, nadu i zaštitu.

Sveti Antun Padovanski – zaštitnik ranjivih skupina društva

Popularni svetac koji je rođen u Portugalu, ali koji je proveo život služeći u Padovi, često pomaže u pronalaženju izgubljenih predmeta, ali također je zaštitnik starijih osoba jer je veći dio svog vremena provodio ranjivijim članovima društva.

Sveti Padre Pio – za utjecanje za sigurnost i vjeru

Poznat po svojoj dubokoj vjeri, talijanski fratar je u svom životu patio od mnogih zdravstvenih problema. Kroz svoju bol, također se morao boriti sa svojim stigmama. Nije bio lak put, ali mir i utjehu pronašao je u svom molitvenom životu. Savršeni je svetac za one kojima je potreban zagovor za sigurnost.

Sveta Terezija od Djeteta Isusa – za utjecanje protiv tjeskobe

Ova francuska redovnica karmelićanka od malih nogu je patila od oblika intenzivne tjeskobe zvane skrupuloznost. Bila je uvjerena da je sagriješila i kad nije te je mir pronalazila samo u ispovijedi ili u potvrdama svojih sestara. Ta ju je tjeskoba držala zarobljenom te sigurno može razumjeti strahove naših starijih i zauzeti se u njihovo ime.

Sveta Dimfna – za utjecanje od depresije

Usamljenost može dovesti do depresije. Ova irska svetica iz 7. stoljeća savršena je svetica koju se treba zazvati u borbi s problemima mentalnog zdravlja. Da bi sačuvala krepostan život i izbjegla incest, spremno je prihvatila smrt od vlastitoga oca koji je nakon smrti supruge psihički teško obolio. Pripisana su joj mnoga ljekovita čuda.

Sveta Korona – za završetak pandemije

Čini se prikladnim tijekom ove pandemije pozvati u pomoć ovu sveticu iz 2. stoljeća čije relikvije leže na sjeveru Italije. Molimo njezin zagovor da pomogne onima pogođenima bolešću Covid-19 i za što kraće trajanje pandemije.

www.medjugorje-news.com/hkm.hr

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er