Uncategorized

5 načina kako prezaposlene majke mogu naći vremena za molitvu

Prezaposlenim majkama ponekad je teško pronaći vremena za redovite poslove, ali iz vida se ne smije izgubiti vrijeme za molitvu. Donosimo pet ideja kako u dnevnom rasporedu pronaći vremena za molitvu krunice, piše HKM.

“Ponekad se čini nemogućim pronaći vrijeme, mjesto pa i motivaciju za molitvu. Ponekad uspijem izmoliti samo jednu Zdravomariju prije nego što me moj četverogodišnjak traži pomoć u kupaonici ili se moja dvogodišnjakinja probudi ili me suprug zove na telefon… Tako izgleda moja molitva krunice: jedna desetica, pola desetice ili pak samo jedna Zdravomarija”, piše Charisse Tierney za portal Chatolic Mum.

Budući da je molitva krunice način kako Bogu posvetiti vrijeme i kada nam se ne moli te bijeg od kaosa i povratak unutarnjeg mira, Tierney je napisala pet ideja koje će majkama ipak pomoći pronaći vremena za molitvu.

  1. Budite predane svojoj odluci

Kada doista odlučite poboljšati svoj molitveni život, Isus i Marija će vam pomoći. Odlučite da ćete svakoga dana moliti krunicu, a Bog će vam darovati vrijeme i kreativnost za ostvarivanje te odluke.

2. Razlomite molitvu na dijelove

Podijelite molitvu krunice na način koji vam odgovara. Za jednu deseticu potrebno je manje od pet minuta. Prezaposlenoj mami lakše je moliti više puta po pet minuta nego moliti bez prekida 20 minuta ili pola sata.

3. odluka. Iskoristite trenutak

Obratite pozornost na prilike koje imate za molitvu tijekom dana. Ako imate trenutak za predah, nemojte se baviti suđem, rubljem ili provjeravanjem Facebooka. Neka vam prioritet bude izmoliti deseticu krunice. Jedna desetica (5 minuta) pomoći će vam da se usredotočite i posložite u glavi stvari koje trebate obaviti. Vrijeme provedeno u molitvi nije izgubljeno vrijeme. Kada vrijeme posvetimo Bogu, On nam ga vraća višestruko.

4. Neka vam krunice budu dostupne na raznim mjestima

Krunice držite na stolu, u kuhinji, u spavaćoj sobi ili u torbici. Tako vam je krunica uvijek pri ruci, ako se dogodi da ste same na nekoliko minuta u nekoj prostoriji. Naravno, možete moliti molitvu i bez krunice u rukama.

5. Nemojte se obeshrabriti

Život majki često je nepredvidljiv. Bit će dana kad jednostavno neće biti moguće izmoliti cijelu krunicu. Bit će dana kada će vas stalno nešto ometati i kada ćete jedva uspjeti izmoliti molitvu jednu deseticu dok u pozadini slušate crtiće. No, najvažnije je da date sve od sebe i uvijek iznova pokušavate. Bog nas ponekad poziva da za vrijeme molitve s Njim budemo i živa molitva za one koje volimo. Zato na kraju krajeva i molimo – da svoja srca predamo Mariji i njezinu Sinu te im dopustimo da nas usavrše u svetosti u našem pozivu.

www.medjugorje-news.com

Izvor
https://hkm.hr
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er