ZANIMLJIVOSTI

5 bioloških sestara koje su u dvije godine postale redovnice – “Nema ničega poput dara posvećenja”

Priča o pet bioloških sestara koje su u samo dvije godine postale redovnice privukla je pažnju vjernika u Španjolskoj, zemlji u kojoj živi ova obitelj pet kćeri i dvaju sinova.

Djevojke su ušle u institut Iesu Communio za kontemplativne redovnice, osnovan 2010. u Burgosu, na sjeveru zemlje. Prva je bila Jordan. Sljedeće godine ušle su Francesca i Amada de Jesus, dva mjeseca kasnije došao je red na Ruth Mariju, najstariju od njih pet. Nakon još šest mjeseci ušla je i Nazaret, piše porta hkm.hr

Put pet redovnica objavljen je u videu Instituta. Amada de Jesus u njemu kaže da je “bilo veliko iznenađenje za sve kada je naš Gospodin pozvao svih nas pet sestara u Institut tijekom dvije godine”. Djevojke međusobno nisu razgovarale o redovničkom pozivu: “Nismo znale za ovu žeđ koju je Duh Sveti budio u nama.”
“Bog ima svoje planove i zna vrijeme i mjesto za svaki od njih”, dodala je.

U videu sestra Amada de Jesus kaže da je od djetinjstva njegovala “vrlo jednostavan odnos” s Bogom, ali da nije bilo lako razlučiti i prihvatiti poziv na redovnički život:

Vezani članci

“U jednom sam trenutku znala da me On želi za sebe i čim bih na to pomislila, bila sam puna radosti, ali sam isto tako razmišljala da je taj poziv ujedno i odricanje od braka i majčinstva. Stala sam pred Njega i zamolila Ga da me ne zove da odustanem od toga.”

Amada de Jesus sudjelovala je na nekim susretima koje je organizirao institut Iesu Communio u njezinoj župi gdje su časne sestre dijelile iskustva “otkupljenja i ozdravljenja”. U to je vrijeme studirala pedagogiju s naglaskom na defektologiji, što je utjecalo na njezin osobni život:
“Bog je bio u osobama s invaliditetom i želio je iz mene kao osobe izvući najbolje. Ujutro sam učila i razmišljala što bi bilo dobro za ovu ili onu osobu. Na kraju, punina je davati sebe. Stvoreni smo da volimo i budemo voljeni, a On je izvor ljubavi.”

Kad je primijetila da je Isus poziva da mu se posve posveti, Amada je otišla razgovarati s poglavaricom Instituta: “Morala sam znati je li to istina ili sve izmišljam.”

Od tada je prošlo 13 godina. Danas Amada de Jesus kaže:

“Nema ničega poput dara posvećenja. Danas sam ovdje iz ljubavi prema Njemu i osjećam da me On jako voli. Osjećam da me duboko voli. Bezuvjetno.”

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er