CRKVAREGIJAZANIMLJIVOSTI

3D prikaz Isusa s Torinskog platna izložen u Veneciji, muzej nudi besplatne posjete

Iz kulturne ustanove, koja se hvali zbirkom posvećenom povijesti medicine, poručili su da posjetitelji na izložbi mogu saznati više o “uznemirujućoj čovječnosti (Kristove) smrti” te koliko je Isus patio tijekom razapinjanja.

Muzej “Scuola Grande di San Marco” u Veneciji posvetio je izložbu Torinskom platnu.

Izložba pod naslovom “Krist s platna: sveta trodimenzionalna anatomija” obuhvaća nekoliko vrijednih eksponata povezanih s relikvijom, a traje do 26. rujna.

Jedan od najzanimljivijih izložaka je 3D prikaz Isusa Krista (o kojem smo već pisali) napravljen “prema preciznim mjerenjima uzetima s platna u koje je Kristovo tijelo umotano nakon razapinjanja”.

Vezani članci

Skulpturu je napravio kipar Sergio Rodella.

Uz 3D prikaz, u muzeju su izložene relikvije Kristove muke, prvi fotografski negativi Torinskog platna i ikona Mandiliona.

Svakog petka posjetitelje muzeja očekuje besplatna vođena tura. Oni koji žele sudjelovati moraju se muzeju prijaviti najmanje dva dana ranije.

Iz kulturne ustanove, koja se hvali zbirkom posvećenom povijesti medicine, poručili su da posjetitelji na izložbi mogu saznati više o “uznemirujućoj čovječnosti (Kristove) smrti” te koliko je Isus patio tijekom razapinjanja.

“Platno je također istinska ikona boli; ona je dar koji nam pomaže razumjeti neshvatljivu patnju bolesnih, smrtno bolesnih i umirućih. Ovo naše mjesto, gdje se spajaju kultura i bolnička njega, moralno je i znanstveno najprikladnije za ovu izložbu.”

Dodajmo kako je istraživanje povezano s izradom 3D prikaza Isusa Krista pokazalo da se radilo o čovjeku “iznimne ljepote, s dugim udovima, ali kršne građe”, koji je bio “visok 180 cm, dok je tadašnja prosječna visina bila oko 165 cm”. Također, “imao je kraljevski i veličanstveni izraz”. Na 3D prikazu također se mogu vidjeti i rane koje je zadobio Krist prilikom svoje muke.

www.medjugorje-news.com/bitno.net

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er