SVJEDOČANSTVA

19-godišnjak preminuo od raka, ali prije smrti prikupio preko 80.000 dolara za liječenje 6-godišnjeg dječaka

Rhys Langford je posljednje mjesece svog života posvetio pomaganju malom djetetu da se liječi od raka. Mladić je nedavno umro u dobi od 19 godina, ali je nedvojbeno već bio zreo muškarac.

Već je postigao veliku prekretnicu u svom životu: prikupio je značajnu svotu novca — 60 000 funti ili gotovo 82 000 američkih dolara — za dječaka koji je na liječenju od raka.

To je uključivalo 1000 funti njegova vlastitog novca. Ovaj nesebičan podhvat bio je ono što je dalo smisao njegovim posljednjim mjesecima borbe protiv vlastitog osteosarkoma piše Aleteia

Langfordu je dijagnosticiran osteosarkom u listopadu 2020. Nakon više od godinu dana liječenja, izgledalo je kao da je pobijedio bolest, ali u prosincu ove godine liječnici su otkrili da se vratila. Nažalost, toliko se proširio da više nije bilo nade za oporavak.

Otprilike u isto vrijeme čuo je za Jacoba Jonesa, malog 6-godišnjeg dječaka iz svog rodnog grada, Ebbw Valea (Wales), koji je trebao liječenje neuroblastoma. Tinejdžer je odlučio pokušati pomoći Jacobu da se liječi u Americi. Jacobov “Fight Team” na Facebooku odgovorio je s emocionalnom zahvalnošću:

Na stranici za prikupljanje sredstava Daily Mail izvještava da je Rhys napisao: “Znam da se sada ništa ne može učiniti za mene, ali kao jedna od mojih posljednjih želja želio bih pomoći Jacobu i pomoći mu u borbi protiv ove grozne bolesti.

Znam što tretmani i grozni lijekovi čine (sic) vašem tijelu! To je pakao.” I mnogi ljudi su se odazvali njegovom pozivu na solidarnost. Rhys je preminuo 8. veljače, okružen ljubavlju svoje obitelji.

Njegova majka je putem svog Facebook naloga objavila smrt ovog mladog borca. “Odložio je svoj mač i umro mirno kod kuće sa cijelom svojom obitelji u blizini bok… Slomljeno nam je srce.” Njegovo prikupljanje sredstava za Jacoba (vodi njegova majka) i dalje je aktivno.

Junaštvo nije plod godina ni starosti; to je plod ljubavi. Hvala ti, Rhys. Počivaj u miru.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button