SVIJETVJERA I DUHOVNOST

18. listopada milijun djece promijenit će svijet

Pomoć Crkvi u nevolji vodi svoju godišnju akciju “Milijun djece moli krunicu”, a ove je godine fokus na anđelima čuvarima.

Pomoć Crkvi u nevolji (ACN), međunarodna Papinska zaklada odobrena od strane Vatikana, poziva sve župe, škole i obitelji da sudjeluju u godišnjem molitvenom događaju “Milijun djece moli krunicu”. Događaj 18. listopada privući će djecu iz cijelog svijeta na dan molitve nadahnut riječima Padre Pija: “Kad milijun djece bude molilo krunicu, svijet će se promijeniti.”

Ovogodišnja kampanja bit će usredotočena na anđele čuvare, a u tu svrhu ACN potiče djecu da razmišljaju o biblijskom odlomku u kojem Josipa posjećuje anđeo u snu i upozorava ga da pobjegne u Egipat. Zahvaljujući Božjem glasniku, Josip je mogao brzo djelovati i zaštititi život malog Isusa. Kardinal Mauro Piacenza, predsjednik ACN-a, objasnio je važnost anđela čuvara, istaknuvši da je molitva našem anđelu čuvaru stoljećima katolička tradicija: „Imperativ je da naš svijet povrati koncept anđela čuvara, kojima se možemo obratiti za pomoć, kako bismo mogli jasno prepoznati i razlikovati mnoge različite izazove našeg vremena. Ne bismo li svoju djecu trebali početi učiti molitvi anđelu čuvaru, koja je kroz mnoga stoljeća bila sastavni dio života Crkve?”

U najavi se dalje navodi da će ovogodišnje namjere uključivati kraj rata, nasilja i siromaštva u mjestima poput Ukrajine, Nigerije, Mijanmara i Pakistana. ACN želi povjeriti te nakane Bogu po zagovoru Blažene Majke, s molbom da svi ljudi mogu živjeti u miru. Kako bi podržali djecu svih uzrasta u molitvi krunice, ACN je osigurao stranicu s resursima na kojoj djeca mogu naučiti svaku molitvu za svako zrno. Kao bonus, tu je stranica u punoj boji u stilu stripa koja prikazuje Josipovo putovanje, piše portal Aleteia.

Prošlogodišnji događaj privukao je više od 800 000 djece registrirane za molitvu krunice diljem svijeta. Ove godine, iako je još rano, samo oko 18 000 se prijavilo sa svojim nakanama za molitvu s ACN-om. Web stranica uključuje interaktivnu kartu koja prati odakle dolaze molitve iz čitavog svijeta. Kardinal Piacenza potaknuo je svu djecu da sudjeluju u “Milijun djece moli krunicu” i ponovio važnost katoličke molitve: „Krunica je kod Boga visoko cijenjena i moliti je potrebnije nego ikad, iz dva razloga: prvo, jer ju je Majka Božja posebno tražila u ukazanjima koja je odobrila Crkva! Drugo, jer je to dio iskustva Crkve i mnogih njezinih svetaca, kako je potvrdilo Učiteljstvo i u skladu s osjetljivošću naše kršćanske vjere.”

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er