PAPA FRANJO

13 upozorenja pape Franje o čovjekovom najstarijem neprijatelju – đavlu

Dakle, najveći trik vraga je uvjeriti ljude da ne postoji? 13 upozorenja pape Franje o čovjekovom najstarijem neprijatelju – đavlu

1) “Kada netko ne ispovijeda Isusa Krista, ispovijeda svjetovnost đavla.” Prva homilija, 14.3.2013.

2) „Princ ovoga svijeta, Sotona, ne želi našu svetost, ne želi da slijedimo Krista. Možda će netko od vas reći: ‘Ali oče, kako ste vi staromodni da u 21. stoljeću govorite o đavlu!’ Ali pazite jer đavao je prisutan! Vrag je tu… čak iu 21. stoljeću! I ne smijemo biti naivni, zar ne? Iz Evanđelja moramo naučiti kako se boriti protiv sotone.” Homilija 10.4.2014.

3) “[Đavao] toliko napada obitelj. Taj demon to ne voli i nastoji ga uništiti. […] Neka Gospodin blagoslovi obitelj. Neka ga On ojača u ovoj krizi, u kojoj ga đavao želi uništiti.” Homilija, 1.6.2014.

4) „Dovoljno je otvoriti novine i vidjeti da je oko nas zlo, Đavo je na djelu. Ali želio bih glasno reći ‘Bog je jači.’ Vjeruješ li ti u ovo, da je Bog jači?” Opća audijencija, 12.6.2013.

5) „Zamolimo Gospodina za milost da ove stvari shvatimo ozbiljno. Došao je boriti se za naše spasenje. Pobijedio je protiv đavla! Molim te, nemojmo poslovati s vragom! On se želi vratiti kući, zauzeti nas… Nemojte relativizirati; budi oprezan! I uvijek s Isusom!” Homilija, 8. 11. 2013.

6) “Prisutnost đavla je na prvoj stranici Biblije, a Biblija također završava prisutnošću đavla, pobjedom Boga nad đavlom.” Homilija, 8. 11. 2013.

7) “Ili si sa mnom, kaže Gospodin, ili si protiv mene… [Isus je došao] da nam da slobodu… [od] ropstva koje nam đavao ima… Po ovom pitanju nema nijansi. Postoji bitka i bitka gdje je spas u igri, vječni spas. Uvijek moramo biti na oprezu, na oprezu protiv prijevare, protiv zavođenja zla.” Homilija, 11. 10. 2013.

8) „Đavao podmeće zlo tamo gdje je dobro, nastojeći razjediniti ljude, obitelji i narode. Ali Bog… gleda u ‘njivu’ svake osobe sa strpljivošću i milosrđem: on mnogo bolje od nas vidi prljavštinu i zlo, ali vidi i sjeme dobra i strpljivo čeka njihovo klijanje.” Homilija, 20.7.2014

9) “Đavao ne može podnijeti da vidi svetost crkve ili svetost osobe, a da ne pokuša nešto učiniti.” Homilija,

10) “Dobro zapazite kako Isus odgovara [na iskušenje]: On ne razgovara sa Sotonom, kao što je to činila Eva u zemaljskom raju. Isus dobro zna da se sa Sotonom ne može razgovarati, jer je on tako lukav. Iz tog razloga, umjesto dijaloga, kao što je to učinila Eva, Isus odlučuje pronaći utočište u Riječi Božjoj i odgovoriti snagom te Riječi. Podsjetimo se na to u trenutku kušnje…: ne raspravljati se sa Sotonom, nego braniti se Riječju Božjom. I ovo će nas spasiti.” Angelusovo obraćanje, 9.3.2014.

11) “I mi trebamo čuvati vjeru, čuvati je od tame. Međutim, mnogo puta je to tama pod krinkom svjetla. To je zato što se đavao, kako kaže sveti Pavao, ponekad prerušava u anđela svjetla.” Homilija, 6.1.2014.

12) “Iza svake glasine stoji ljubomora i zavist. A ogovaranje dijeli zajednicu, uništava zajednicu. Glasine su đavolsko oružje.” Homilija, 23.1.2014.

13) “Uvijek imajmo na umu… da nas Protivnik želi držati odvojenima od Boga i stoga ulijeva razočaranje u naša srca kada ne vidimo da je naše apostolsko zalaganje odmah nagrađeno. Svaki dan đavao sije sjeme pesimizma i gorčine u naša srca. … Otvorimo se dahu Duha Svetoga, koji ne prestaje sijati sjeme nade i pouzdanja.” Govor, 18.6.2013.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er