ZANIMLJIVOSTI

VIDEO 105-godišnja baka oborila rekord u utrci na 100 metara: Natjecati će se i iduće godine ako se dotad ne pridruži suprugu u vječnosti…

105-godišnja Julia Hawkins aktivna je sportašica i oborila je rekord u utrci na 100 metara na Olimpijskim igrama za seniore u Louisiani u SAD-u. Kaže da je spremna za to da se njezin život približi kraju, no i dalje je aktivna i kaže da trči milju do dvije svaki dan.

105 godišnja starica, Julia Hawkins završila je utrku na 100 metara za 1 minutu i 3 sekunde, postavivši rekord na Olimpijskim igrama za seniore u Louisiani u SAD-u, prenosi Aleteia, a priču donosi CBS News.

Odlučno je trčala utrku, dok se uporno držala svoje trake unatoč oslabljenom vidu i objasnila da je osvajanje rekorda samo “kap u čaši” u usporedbi s ostatkom njena život. Hawkins je za Aleteiu govorila i o svom životu s pokojnim suprugom Murrayem Hawkinsom.

Opisujući život 1920-ih “mnogo mirnijim” s “manje gumba za pritiskanje, ali puno knjiga za čitanje”, Julia je rekla da je svog supruga upoznala na Sveučilištu Louisiana, dok je studirala. Već prvog dana mlada je žena pisala o svom budućem mužu u svom dnevniku.

Par se, zapravo vjenčao “telefonom” kada je njezin suprug bio stacioniran u Pearl Harboru tijekom Drugog svjetskog rata. Dobili su četvero djece i dijelili dugih 70 godina zajedno u braku. Julia je radila kao učiteljica.

Murray je preminuo u 95. godini, a Julia objašnjava da život sada bez njega “nije isti i da joj nije divno kao nekada”. Dok je govorila o svom mužu, mogla čuti duboka ljubav koju je ova sportašica imala prema njemu. No, najslađi trenutak došao je u trenutku, kada je opisivala njegovu smrt. Poslušajte Juliju u videu koji je priložen niže dolje i uvjerite se da je to uistinu bio najljepši kraj.

105 godišnja Julia kaže da je spremna za to da se njezin život približi kraju, no i dalje je aktivna i kaže da trči milju do dvije svaki dan. Možda će se sljedeće godine ponovno natjecati, ako se do tada ne vrati svom voljenom suprugu.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er