VJERA I DUHOVNOST

10 laži u koje Sotona želi da vjerujete

Sotona želi da vjerujete u laži koje će uništiti vašu vjeru i nadu u Boga. Njegov je cilj da nas lažima odvoji od Boga.

Sotona nas često iskušava u našim najslabijim trenucima. Dolazi da nas zavede i odvede od istine. Dolazi da uništi nadu. U Mateju 4 Isus je postio u pustinji 40 dana prije početka svoje javne službe. Sotona je došao iskušati Isusa na samom vrhuncu gladi i usamljenosti, ali iako je kušnja bila snažna, Isus nije pokleknuo. Umjesto toga, za snagu se oslanjao na Duha Svetoga i Božju Riječ.

Iako će nas Sotona često napadati i govoriti laži, Isus nam je pokazao kako se možemo obraniti: prionuti uz Njegovu Riječ i prepustiti se vodstvu Duha Svetoga. Zato što je istina u Božjoj Riječi, možemo uvidjeti laži koje Sotona stavlja pred nas.

U nastavku donosimo 10 laži u koje Sotona želi da vjerujete.

1. Ako nisam sretan, Bog me ne voli

Bog nam ne obećava sreću. Zapravo, Pavao govori filipinskoj crkvi (Filipljanima 1, 29-30) i rimskoj crkvi (Rimljanima 8, 17) da je patnja privilegija koju možemo dijeliti s Kristom!

Ali možemo naći radost usred naše patnje, jer znamo da “sve patnje sadašnjega vremena nisu ništa prema budućoj slavi koja se ima očitovati u nama” (Rimljanima 8, 18). Ta je radost rezultat Božje ljubavi, a to je daleko bolje od privremene sreće!

2. Moja prošlost me definira

U Ivanu 4, 1-17 Isus posjećuje ženu kod studenca. Nije čak ni trebao razgovarati s njom. Bila je Samarijanka, što su Židovi u to vrijeme smatrali nižim razredom. Usput, bila je i prostitutka!

Ali Isus ne samo da nije prestao razgovarati s njom, On dijeli s njom kako može imati vječni život. Nitko nije previše prljav, previše grešan da mu Bog ne može oprostiti. Njegova milost pokriva mnoštvo grijeha!

3. Moram biti savršen

Znate Pavla?! U poslanici Rimljanima je rekao: “Doista znam da dobro ne prebiva u meni, to jest u mojem tijelu. Uistinu: htjeti mi ide, ali ne i činiti dobro. Ta ne činim dobro koje bih htio, nego zlo koje ne bih htio – to činim. Ako li pak činim ono što ne bih htio, nipošto to ne radim ja, nego grijeh koji prebiva u meni.” (Rimljanima 7, 18-20)

Ako apostol Pavao nije bio savršen i borio se protiv grijeha, možemo li zaista očekivati ​​savršenstvo od sebe? Pavao kaže da je stvar u nama koja i dalje čini pogrešno grijeh. Možemo se utješiti u Božjoj milosti koja pokriva naš grijeh. Oprošteno nam je!

4. Bog zapravo nije dobar

Da je Bog dobar ne bismo imali patnje u svijetu, zar ne? Ne bi bilo zlostavljanja ili siromaštva, kriminala ili zla? Ovo izgledaju kao poštena pitanja, ali naša patnja nije Božja krivnja. Rimljanima 3, 23 kaže: “Svi su zaista sagriješili i potrebna im je slava Božja”.

Naš grijeh uzrokuje patnju, ali Rimljanima 3, 24 kaže da smo “opravdani besplatno, njegovom milošću po otkupljenju u Kristu Isusu!” Zbog Božje milosti, imamo priliku biti spašeni od vječne propasti.

5. Ja znam što je najbolje za moj život

Nitko od nas uistinu ne kontrolira svoj život. Ili smo robovi grijehu ili smo robovi Kristu (Rimljanima 6, 16-18). To znači da smo ili pod nadzorom svoje grešne prirode ili smo pod vlašću Boga.

A tko bolje zna, Bog ili naš grijeh? Mislimo li zaista da znamo što je najbolje za naš život? Izaija 29, 16 kaže: “Kolike li naopakosti vaše! Cijeni li se glina kao lončar, pa da djelo rekne svome tvorcu: “Nije me on načinio”? Ili lonac da rekne lončaru: “On ne razumije ništa”.”

6. Trebam dečka/djevojku ili muža/ženu

Biblija govori o tome kako je brak slika saveza između Krista i Crkve. To je dobra stvar. Ali što ako to još nemamo?

Pavao kaže u 1. Korinćanima 7, 8: “Neoženjenima pak i udovicama velim: dobro im je ako ostanu kao i ja.” Želi li reći da se ne bismo trebali vjenčati? Ne! Pavao zna da brak nije cilj. Cilj je produbiti odnos s Kristom. Ako nađete srodnu dušu, to je sjajno, ali prvo i uvijek volite Krista!

7. Bog je sama ljubav

“Tko ne ljubi, ne poznaje Boga, jer Bog je ljubav.” ( 1. Ivanova 4, 8)

To je prilično popularan stih. Zbog toga se osjećamo dobro kad znamo da je Bog ljubav. Ali Bog nije samo ljubav. Također je pravedan, mudar, ljubomoran, svemoćan, sveprisutan, suveren i još mnogo toga. Ali Sotona želi da se jedino usredotočimo na Božju ljubav i mislimo da Bog želi da imamo sve što želimo i trebamo. Ali sve su to laži. Bog nas često puta i disciplinira kroz Njegovu ljubav.

Jer koga Jahve ljubi onoga i kori, kao otac sina koga voli. (Mudre izreke 3, 12). 

8. Ne mogu oprostiti

Kad vas netko povrijedi, posljednje što želite učiniti je oprostiti. Zamislite da Bog postupa na isti način? Razmislite o stvarima koje ste učinili da ga povrijedite. Svo vrijeme ste griješili protiv Njega. On apsolutno ima pravo da ti ne oprosti, ali je to ipak odlučio. Kako si onda mi možemo uzeti za pravo da drugima ne možemo oprostiti?

“Podnosite jedni druge, praštajući ako tko ima protiv koga kakvu pritužbu! Kao što je Gospodin vama oprostio, tako i vi!” (Kološanima 3, 13)

9. Nisam dobar u molitvi

Sotona ne želi da razgovaramo s Bogom. Ali Biblija nam govori drugačije! Prvo, Isus nam konkretno govori kako se treba moliti u Mateju 6, 9-13 . Drugo, Jakov 4, 2-3 kaže da ne primamo, jer ne tražimo. Bez molitve nema ni odnosa s Bogom!

10. Biblija za danas nije relevantna

Istina je da je Biblija napisana prije više tisuća godina. I istina je da njezini dijelovi govore o stvarima koje su se događale točno kad je napisana. Ali čak su i te stvari relevantne za ono s čime se danas suočavamo.

Sve Pismo, bogoduho, korisno je za poučavanje, uvjeravanje, popravljanje, odgajanje u pravednosti, da čovjek Božji bude vrstan, za svako dobro djelo podoban. (2. Timoteju 3, 16-17)

Nastavite čitati Bibliju i provjerite može li se ona primijeniti na dijelove vašeg života. Iznenadili biste se koliko je to zapravo relevantno!

www.medjugorje-news.com

Izvor
novi život
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er